1 ΜΑΗ 2022 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ - ΗΡΩΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε στη Μακρακώμη και στο Ηρώο της πόλης. Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγώνες όλων των εργαζομένων, στους νεκρούς και σε όσους πάλεψαν, παλεύουν και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και νέων στόχων που -ειδικά στις σημερινές συνθήκες των πολέμων, των κρίσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης- φωτίζει το δρόμο για τη νέα κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα, 136 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, στη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα Συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι «Ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν, ο Αγροτικό Σύλλογος Δήμου Μακρακώμης και ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Μακρακώμης. 

Παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν:

ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Φθιώτιδος,                   

ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδος , 

ο Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Φθιώτιδος.     

ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Μακρακώμης, 

ο Σύλλογος Γυναικών Μακρακώμης.

Τίμησαν την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Μακρακώμης Παναγιώτης Κοντογιώργος




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις