ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

 

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και την συναίνεση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών στις 11/01/2021, ακόμη και στις επιβαρυμένα επιδημιολογικά περιοχές, θα θέλαμε να θέσουμε στους αρμόδιους της διαχείρισης της πανδημίας, σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας τους εξής προβληματισμούς:

  1. Η Κοινότητα Σπερχειάδας βρίσκεται σε lock down 2 για το διάστημα από 5/1 έως και 14/01/2021 βάση του Φ.Ε.Κ τεύχος Β΄8/04.01.2021 με απαγόρευση εισόδου και εξόδου (υπό αυστηρό έλεγχο) από την συγκεκριμένη Κοινότητα.
  2. Στα σχολικά συγκροτήματα της Κ. Σπερχειάδας φοιτούν μαθητές και από άλλες Κοινότητες και Οικισμούς της Δ.Ε. Σπερχειάδας και πιο συγκεκριμένα από τις:
  • Κοινότητα Κλωνίου
  • Κοινότητα Μεσοποταμίας
  • Κοινότητα Αγίου Σώστη
  • Κοινότητα Καλλιθέας
  • Κοινότητα Παλαιοβράχας
  • Κοινότητα Λευκάδας
  • και τους οικισμούς Τριφύλλια και Κουτσούφλιανη.

 

Επίσης είναι αναγκαία, για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η μετακίνηση και η είσοδος-έξοδος στην Κοινότητα Σπερχειάδας εκπαιδευτικών από άλλους Δήμους ή Κοινότητες.

 

Αναλογιζόμενοι όλα τα προαναφερόμενα απορρέουν ανησυχίες και εύλογα ερωτήματα:

 

  1. Ο Δήμος και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος έχει θέσει γραπτώς τους άνωθεν προβληματισμούς και τις ιδιαιτερότητες στα αρμόδια όργανα της Πολιτικής Προστασίας τόσο σε επίπεδο Δήμου-Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης;;;

 

  1. Με ποιο τρόπο ακριβώς θα μετακινηθούν για να εισέλθουν και να εξέλθουν οι μαθητές των όμορων κοινοτήτων και οικισμών στην Κοινότητα Σπερχειάδας;;;

            Ποια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα                         προσέλθουν στα σχολεία της Κοινότητας Σπερχειάδας;;;

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι, για την αποφυγή διασποράς του ιού;;;;;;;;;;;

 

3.      Ποιος φορέας θα έχει την επίβλεψη και την ευθύνη της εσωτερικής μετακίνησης Γονέων και Κηδεμόνων που διαμένουν εντός της Κοινότητας Σπερχειάδας αλλά και των Περιφερειακών Κοινοτήτων-Οικισμών για την αποφυγή συγχρωτισμού;;;;;;;

 

4.   Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη τυχόν διασποράς του ιού σε άλλες Κοινότητες και όχι μόνο;;

          

Τελικά ποιος ο λόγος και η λογική του lock down όπου η Δημοτική Αρχή με περίσσιο ζήλο εισηγήθηκε δια στόματος Δημάρχου στην Περιφέρεια και με ανακοίνωση στα ΜΜΕ, με πληγέντες  μόνο τους επαγγελματίες της Κοινότητας Σπερχειάδας!!!!!

Οφείλετε κύριε Δήμαρχε και εμπλεκόμενοι φορείς να δώσετε εξηγήσεις στις ανησυχίες και τα ερωτήματα των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας, για το «αλαλούμ» που προκαλέσατε με πρόχειρες και βιαστικές αποφάσεις επιφέροντας δυνατό πλήγμα στην κοινότητα Σπερχειάδας!!

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε εκτενώς στην ελαφρότητα της διαχείρισης και του χειρισμού της κατάστασης από μέρους σας, για την ανευθυνότητα και τις ελλείψεις της Πολιτικής-ών που ακολουθήσατε για τα μέτρα κατά του Covid-19, τα οποία βεβαίως θα συζητηθούν εν καιρώ, όμως αυτή τη στιγμή ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

 

 

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία»

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ

 

&

 

Η Ανεξάρτητη Δημ. Σύμβουλος

ΧΑΡΟΥΛΑ ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ 

 

 

Υ.Γ. Το δελτίο τύπου ελήφθη στις 9/1/2021 με email από τον κ.Λιάγκα Δημήτριο,της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία» χωρίς ημερομηνία ανακοίνωσης του πρωτότυπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις