ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση άνοιξε τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και Ειδικά σχολεία τη Δευτέρα 11 Γενάρη καθώς και την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια και Λύκεια. Κι’ όμως, από τότε που έκλεισαν με το τελευταίο lockdown, καθώς και όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Μάρτη του 2020, δεν έγινε απολύτως τίποτα που να διασφαλίζει την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αγνόησαν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μέτρα προστασίας της υγείας, για τμήματα 15 μαθητών, για επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς , για διορισμούς των δασκάλων και καθηγητών που απαιτούνται, για επαρκή και δωρεάν χορήγηση μέσων προστασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας. Λοιδόρησαν, συκοφάντησαν και χτύπησαν με τα ΜΑΤ τις μαθητικές κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

            Τεράστιες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή γιατί κινείται στη λογική της διαχείρισης της υπάρχουσας απαράδεκτης κατάστασης, χωρίς να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί λύσεις.

            Ακόμα και τώρα σε μια περίοδο που η περιοχή μας έχει χτυπηθεί ιδιαίτερα από την πανδημία εμφανίζοντας δεκάδες κρούσματα δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, παρά μόνο το μέτρο των μόνιμα ανοιχτών παράθυρων που δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους.

Τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με ασφάλεια και όρους υγιεινής για όλους.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία.

Οι γονείς , οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους άλλους λαϊκούς φορείς, πρέπει να πρωτοστατήσουν για να δοθούν άμεσες και ικανοποιητικές λύσεις.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μακρακώμης διεκδικούμε και παλεύουμε τα εξής:

   Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.

 

  Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

 

  Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

  Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

 

  Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά.

  Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

 

  Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

 

 Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.

 

  Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

 

  Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.

 

  Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής του.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις